گزارش بازدید علمی از باغ ملی گیاه شناسی توسط دانشجویان و اساتید
(ویژه بزرگداشت پژوهش و روز دانشجو) آذرماه 1401
گزارش بازدید علمی از باغ ملی گیاه شناسی توسط دانشجویان و اساتید (ویژه بزرگداشت پژوهش و روز دانشجو) آذرماه 1401
واحد پژوهش و انجمن علمی مهندسی گیاهی دانشکده فنی و کشاورزی پاکدشت در همکاری با اتحادیه انجمنهای علمی کشاورزی دانشگاه فنی و حرفه ای برگزار نمود.
بازدید علمی از روشهای فعال تدریس و شیوهای مناسب برای یادگیری و آموزش است که گاهی برای مطالعه جامعه در خارج از کلاس و آزمایشگاه و کتابخانه، با توجه به هدفهای معین آموزشی طراحی و تنظیم میشود و این فرصت را ایجاد مینماید که دانشجو از طریق مشاهده طبیعت، وقایع و فعالیتها بتواند تجربه علمی به دست بیاورد. از آنجا که در مسائل و مباحث مربوط به علوم کشاورزی، مشاهدات مستقیم تأثیر بسزایی در یادگیری دارند، بازدید علمی از باغ ملی گیاه شناسی در دستور کار مشترک معاونت پژوهش، اتحادیه انجمنهای علمی کشاورزی و انجمن علمی مهندسی گیاهی دانشکده فنی و کشاورزی پاکدشت قرار گرفت.
بازدید راس ساعت ده با ورود تمام گروهها (آموزشکده پاکدشت 48 نفر متشکل از دانشجویان گیاهپزشکی و گل و گیاه زینتی در مقاطع کاردانی و کارشناسی به سرپرستی خانم دکتر تکاور استاد درسهای حشره شناسی، ژنتیک و زیست شناسی سلولی مولکولی و خانم دکتر صفیاله استاد درس گیاهشناسی، آموزشکده دماوند ۳۰ نفر متشکل از دانشجویان تکنولوژی زراعی، تکنولوژی باغی و گیاهان دارویی در مقطع کاردانی به سرپرستی آقای دکتر اسماعیلی استاد درس گیاه شناسی و نیزآموزشکده کشاورزی شهریار ۱۹ نفر متشکل از دانشجویان علوم آزمایشگاهی دامپزشکی، امور دامی و مکانیزاسیون ماشینهای کشاورزی در مقاطع کاردانی و کارشناسی به سرپرستی خانم دکتر اعرابی استاد درس ژنتیک و اصلاح نژاد و آقای مهندس جعفری از همکاران بخش فرهنگی) آغاز شد. جهت بازدید دقیقتر افراد به دو گروه پنجاه نفره (گروه متشکل از گروههای شهریار/ دماوند و گروه متشکل از دانشجویان پاکدشت) تقسیم شدند. گروهها به نوبت مطابق برنامه هماهنگ شده از موزه حشره شناسی با توضیحات مسئول موزه خانم دکتر فراهانی و بخش زیست فناوری شامل آزمایشگاههای کشت بافت گیاهی، سیتوژنتیک، سلولی مولکولی با توضیحات آقای دکتر قمری زارع و مسئولین آزمایشگاههای مربوطه بازدید علمی را بعمل آوردند. حدود ساعت دوازده تا سیزده وقت نماز و نهار در نظر گرفته شد. ساعت سیزده بازدید از مجموعه قطعات آموزشی و نمایشی از باغ شامل رویشگاه البرز، رویشگاه هیرکانی، قفقاز میدان مرکزی، کلکسیون گل داوودی، کلکسیون گیاهان صنعتی و دارویی، باغ صخرهای و رویشگاه چین و ژاپن با توضیحات اساتید همراه گروهها انجام گرفت.
ساعت پانزده بازدید از باغ به پایان رسید